Dry needling voor paarden - behandeling en begeleiding van sport-paarden
 
Wat is dry needling?
 
lokaties triggerpoints paard
lokaties triggerpoints paard
Diverse mogelijke lokaties van triggerpoints bij het paard die myofasciale pijn kunnen veroorzaken
Dry needling voor paarden is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat van het paard, door middel van het gericht prikken van een naald binnen een spier. Hierdoor worden spierverhardingen (de myofasciale triggerpoints) ontspannen.
 
Een triggerpoint is een pijnlijke plek in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand kan veroorzaken (referred pain).
Een actief triggerpoint met de daarbij behorende referred pain veroorzaakt een dysfunctie van de spier waardoor pijn, stijfheid, bewegingsbeperking, verminderde kracht van de spier en pijnontwijkend gedrag kunnen ontstaan.
Dit kan als gevolg hebben dat het paard niet lekker kan bewegen, rijtechnische problemen ontwikkeld of soms zelfs helemaal niet meer wil lopen.

Paarden dry needling is een uiterst effectieve methode voor de behandeling van spierblessures bij paarden, die door het aanprikken van de trigger points in staat is om direct voor ontspanning te zorgen in de hele spier groep zodat het paard weer vrij kan bewegen.

Dry needling voor mensen is ontwikkeld in Amerika en krijgt sinds enkele jaren steeds meer bekendheid in Nederland als specialisatie binnen de fysiotherapie.

Andrea Sachinger heeft in Nederland de dry needling bij paarden volgens de methode Sachinger ontwikkeld, deze methode wordt met zeer goede resultaten toegepast bij paarden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint